پیرامون اظهارات امروز رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام؛
چرایی تلاش هاشمی رفسنجانی در رادیکال کردن فضای کشور
خبرنامه دانشجویان ایران: اکبر هاشمی رفسنجانی بار دیگر حاشیه ساز شد.
به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام امروز در مراسم گرامیداشت سالروز ورود امام خمینی(ره) به کشور که در فرودگاه مهرآباد برگزار شد، در سخنان ساختارشکنانه و هتاکانه همراه بود با حمله به شورای نگهبان به اظهار نظر درباره افراد ردصلاحیت نشده پرداخت. (اظهارات کامل هاشمی رفسنجانی از ایـنـجـــا)
چند نکته در قبال مواضع امروز اکبر هاشمی رفسنجانی وجود دارد:
1) اینکه چرا وی پس از گذر از مرحله تأیید صلاحیت چنین مواضعی می گیرد و حال که خیالش از مساله ی عبور از فیلتر شورای نگهبان راحت شده و برنامه تبلیغاتی اش در صدا و سیما مشخص شده است اینگونه به این شورا بدترین حمله ها را می کند؟ این حمله ها که حتی بدین صراحت از سوی شبکه های ضدانقلابی همچون بی بی سی نیز سابقه ندارد، در حالی است که خود هاشمی رفسنجانی بیش از 13 بار از همین فیلتر عبور کرده و در انتخابات شرکت کرده است.
2)هاشمی رفسنجانی تلاش می کند تا جایی که امکان دارد فضای انتخابات را رادیکال و تند کند چرا که می داند در یک فضای آرام و معقول موجی به نفع وی برنخواهد خاست و حیات سیاسی اش در فضای ملتهب امکان بروز و ظهور دارد.
3) به نظر می رسد هاشمی رفسنجانی با بهره گیری از استراتژی "دیگی که برای من نمی جوشد..." قصد دارد تا با ایجاد ظرفیت هایی هیجانی و کاذب از ورود برخی از اعضای شاخص شورای نگهبان به مجلس خبرگان جلوگیری کند تا بتواند پیامی مهم تر از انتخابات را منتقل نماید؛ که بعضاً برخی تحلیل گران سیاسی نیز خواسته یا ناخواسته در رسمیت بخشی به این پازل اظهار نظر کرده اند.
4) هاشمی رفسنجانی با اظهارات تند و رادیکال امروز خود تلاش کرد تا به خیال خودش پاس گلی را برای برخی چهره های سیاسی ردصلاحیت شده و یا عدم احراز صلاحیت شده همچون سیدحسن خمینی فراهم کند تا اقدامی را صورت دهند. اما نکته اساسی اینکه پیش از این نیز هاشمی رفسنجانی چنین پاس گل هایی را فراهم کرده اما آنچه در ادامه به وقوع پیوسته حاکی از اشتباه وی و هم تیمی هایش در شناسایی دروازه بوده و گذر زمان نشان داده که گلی که به ثمر رسیده در درون دروازه خودی جای گرفته و نه رقیب! که مصداق بارز آن را می توان در سرنوشت رئوس جریان فتنه در ماجرای انتخابات سال 88 مشاهده نمود و مهم تر آنکه هاشمی رفسنجانی متخصص ترک تیم بازنده در زمان مناسب بوده است.حال باید منتظر ماند و دید که برخی چهره های سیاسی همچون سیدحسن خمینی تبدیل به ابزاری در دست وی خواهند شد تا با ایجاد فضایی شبیه به فتنه 88 زمینه پیگیری اهداف هاشمی رفسنجانی را فراهم نمایند؟
5) وی در قسمتی از سخنانش دوباره به همان سیاق نامهی بدون سلام و والسلام سال 88 به رهبری انقلاب عمل کرده و نظام را تهدید کرده است که در صورت تحمیل رای بر مردم دچار شرارت ها و چیزی همچون آن خواهد شد که در جای خود قابل تأمل می باشد.
6) این مطلب در حالی است که امام خمینی(ره) به صورت صریح در مورد اهانت کنندگان به شورای نگهبان و قانون فرمودند: همه باید مقید به این باشید که قانون را بپذیرید، ولو برخلاف رأی شما باشد. باید بپذیرید، برای اینکه میزان اکثریت است؛ و تشخیص شورای نگهبان که این مخالف قانون نیست و مخالف اسلام هم نیست، میزان است که هم? ما باید بپذیریم. من هم ممکن است با بسیاری از چیزها، من که یک طلبه هستم، مخالف باشم. لکن وقتی قانون شد (تصویب) خوب، ما هم می پذیریم. بعد از اینکه یک چیزی قانونی شد دیگر نق زدن در آن، اگر بخواهد مردم را تحریک بکند، مفسد فی الارض است؛ و باید با او دادگاه ها عمل مفسد فی الارض بکنند (بیانات در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی)
7) اما آنچه مهم است اینکه چنین اظهاراتی می تواند مهمترین دلیل برای عدم پایبندی هاشمی رفسنجانی به قانون و قاعده بازی در نظام جمهوری اسلامی باشد که مهمترین سند برای رد صلاحیتش از انتخابات مجلس خبرگان رهبری است. حال آیا شورای نگهبان در رد صلاحیت وی اقدامی صورت خواهد داد؟ و اگر فردی غیر از هاشمی بود با او چگونه رفتار می شد؟
موضوع مطلب : هاشمی